Teken- en schilderles voor  volwassenen 

(Voor beginners en gevorderden!)

De Najaar cursus start weer in:

   September 2023

Inschrijven is nu al mogelijk !

 

MAANDAG   18 September 2023 

Middag 13.00 - 15.30 uur 

Avond   19.30 - 22.00 uur

 

DINSDAG  19 September 2023  

Avond   19.30 - 22.00 uur  Portret

 

 

 

Inhoud Algemeen:  

In de cursus gaan we afwisselend aan de slag met stilleven, landschap/interieur, model/portret, of leren werken met foto’s en schetsen. Van te voren is bekend wat we gaan doen!

We maken gebruik van verschillende materialen zoals houtskool, pastel en olieverf (op waterbasis). 

Goed leren tekenen blijft de basis voor schilderen. Gedurende de lessen blijven we hier aandacht aan besteden.

Belangrijke thema's komen aan bod zoals compositie, vorm, toon, kijken, handschrift en kleurgebruik.

 

Onderwerpen: 

Stilleven: In deze lessen zetten we een stilleven neer en letten hierbij op de compositie en het licht. We maken schetsen in houtskool en komen zo tot een goed uitgangspunt voor een schilderij in pastel of olieverf. Een stilleven kan helemaal tot leven komen door toon, kleurgebruik en techniek. Dat blijft een boeiend proces. Ook kijken we naar stillevens van de grote meesters.

Portret: In deze lessen leer je hoe je een portret stap voor stap opbouwt. We besteden aandacht aan verhoudingen en gelijkenis. We maken studie's naar levend model en kijken hoe je foto's het beste kunt gebruiken.

Landschap/Interieur: In deze lessen kijken we hoe landschappen of interieurs zijn opgebouwd. Wat is belangrijk, wat juist minder en hoe laten we dat zien in het schilderij. 

Museum: Ook een bezoek aan een tentoonstelling of museum, waarbij we ter plaatse gaan schetsen en die in het atelier uitwerken, behoort tot de mogelijkheden. Leerzaam en leuk om te doen. 

We laten ons inspireren door de kunstgeschiedenis en kunstenaars en leren daarvan en passen het toe in ons eigen werk, een mooie ontdekkingstocht.

 

Kortom bijzonder inspirerende lessen in een fijne en gezellige omgeving. Waarbij alle ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en eigen creativiteit.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je in en je zult zien hoe leuk het is!

Kosten: 

Lange cursus,12 lessen voor € 360,- (Incl. materiaal)

Korte cursus, 6 lessen voor € 180,- (Incl. materiaal)

Gemiste lessen kunnen worden ingehaald in een andere groep of op de twee geplande inhaaldagen. 

Locatie:

Hooigracht 34 Leiden.

Voor meer informatie of aanmelden stuur een mail via "mail kunstenaar" ! 

 

Huisregels:

- Het curusgeld dient voor de aanvang van de cursus te zijn overgemaakt. 

- Gemiste lessen inhalen is mogelijk in een van de andere lessen of tijdens de "geplande inhaalles".

Wat cursisten maken:

 

 

Wat cursisten zeggen: 

Mieke: Het eerste wat Machtelt me zei, was `Kijk naar wat je echt ziet, niet naar wat je denkt dat je ziet`. Dat is wat ik heb geleerd en waar ik steeds aan moet denken als ik aan het schilderen ben. Dankzij deze cursus weet ik nu dat ik meer kan dan ik dacht. Na iedere opdracht ben ik weer verbaasd over mezelf.

Hanneke: De schilderlessen zijn voor mij een oase van kleur en gezelligheid. Op een coachende en positieve manier heeft Machtelt mij kennis laten maken met de verschillende technieken en materialen. In de groep zie je die verschillende technieken groeien. Ik kijk uit naar de lessen."

Gerda: Machtelt is zonder meer  één van de meest inspirerende mensen die ik ken. Zij is in staat steeds positieve dingen te zien in datgene wat je maakt..

Maria: De schilderlessen bij Machtelt zijn rijk, zoals het schilderen zelf. Iedereen heeft zijn eigen handschrift en stijl. En dat wordt gerespecteerd. Tijdens de les krijg je boeiende informatie, die inspireert.