Teken- en schilderles voor  volwassenen 

(Voor beginners en gevorderden!)

 

 

De Najaar cursus start in:

   September 2024

Schrijf je nu al in !!

 

 

MAANDAG    16 september 2024 

Middag 13.00 - 15.30 uur 

Avond   19.30 - 22.00 uur

 

DINSDAG  17 September 2024  

Middag 13.00 - 15.30 uur

Avond   19.30 - 22.00 uur  

 

In deze najaarcursus 2024 is het thema bloemen (blok1) en model (blok2).

Voor wie is deze cursus? 

Beginner: Nog nooit geschilderd maar heb je dat altijd al willen doen maar het is er niet van gekomen? Of wel al geschilderd maar wil je meer weten over techniek, skills en kleurgebruik? Of hoe je uberhaubt eigenlijk begint met een schilderij?

Gevorderd: Schilder je al langer maar heb je behoefte aan meer technische aanwijzingen? Ben je op zoek naar je eigen stijl? Of ben je benieuwd wat je nog meer kunt zeggen met je werk, en hoe je het beter of interessanter maakt? 

Dan zijn deze schilderlessen echt iets voor jou! Ik hecht als docent veel waarde aan individuele begeleiding. Daarom schilderen we in een kleine groep. Deze opzet maakt het heel geschikt voor meerdere niveaus. Je leert van mij maar ook van elkaar! 

Dit najaar seizoen is het thema bloemen en model/portret

Landschap: Hoe ziet jouw favoriete landschap eruit? En hoe bereik je dat in je schilderij? Want wat zet je er in en wat laat je weg? Hoe maak je gebruik van het perspectief, en wat doe je met je kleur? Hoe pak je de sfeer? Ga je voor heel realistisch of laat je dat los? Deze vragen en nog veel meer komen in dit blok aan bod!

Dieren: Hoe zet jij je hond, kat of ieder ander dier in je schilderij? Hoe kies je de mooiste compositie? En wat doe je met de omgeving? Hoe krijg je een mooie vacht of juist die ogen? En hoe krijg je gelijkenis? Deze en vele andere vragen komen in dit blok aan bod. 

Algemeen:  

In de lessen maken we gebruik van verschillende materialen zoals houtskool, pastel en olieverf (op waterbasis). 

Goed leren tekenen blijft de basis voor schilderen. Gedurende de lessen blijven we hier aandacht aan besteden. We maken ook eerst voorschetsen. Deze zijn heel leerzaam om tot je uiteindelijke schilderij te komen. 

Belangrijke thema's komen steeds in alle cursussen aan bod zoals compositie, vorm, toon, kijken, techniek, handschrift en kleurgebruik.

We laten ons inspireren door de kunstgeschiedenis en kunstenaars en leren daarvan en passen het toe in ons eigen werk, een mooie ontdekkingstocht.

Kortom bijzonder inspirerende lessen in een fijne en gezellige omgeving. Waarbij alle ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en eigen creativiteit.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je in en je zult zien hoe leuk het is!

Kosten: 

12 lessen voor € 395,- (Incl. materiaal)

 

Locatie:

Hooigracht 34 Leiden.

Voor meer informatie of aanmelden stuur een mail naar machteltijdo@planet.nl

Of bel/app naar 06-38375336! 

 

Huisregels:

- Het curusgeld dient voor de aanvang van de cursus te zijn overgemaakt. 

- Gemiste lessen kunnen worden ingehaald in een van de andere lessen of tijdens de "geplande inhaalles".

Wat cursisten maken:

 

 

Wat cursisten zeggen: 

Mieke: Het eerste wat Machtelt me zei, was `Kijk naar wat je echt ziet, niet naar wat je denkt dat je ziet`. Dat is wat ik heb geleerd en waar ik steeds aan moet denken als ik aan het schilderen ben. Dankzij deze cursus weet ik nu dat ik meer kan dan ik dacht. Na iedere opdracht ben ik weer verbaasd over mezelf.

Hanneke: De schilderlessen zijn voor mij een oase van kleur en gezelligheid. Op een coachende en positieve manier heeft Machtelt mij kennis laten maken met de verschillende technieken en materialen. In de groep zie je die verschillende technieken groeien. Ik kijk uit naar de lessen."

Gerda: Machtelt is zonder meer  één van de meest inspirerende mensen die ik ken. Zij is in staat steeds positieve dingen te zien in datgene wat je maakt..

Maria: De schilderlessen bij Machtelt zijn rijk, zoals het schilderen zelf. Iedereen heeft zijn eigen handschrift en stijl. En dat wordt gerespecteerd. Tijdens de les krijg je boeiende informatie, die inspireert.