Teken- en schilderles voor volwassenen  

 

Voor beginners en gevorderden!

 

De najaarscursussen starten in september 2019

 

Maandagmiddag 9 september 2019 (13.00-15.30 uur)

Dinsdagmiddag 10 september 2019 (13.00 - 15.30 uur)

Dinsdagavond 10 september 2019 (19.30 - 22.00 uur)

 

 

Inhoud: We maken gebruik van verschillende materialen zoals houtskool, aquarel, pastel en olieverf (op waterbasis). Deze materialen wisselen we af naar keuze.

Goed leren tekenen blijft de basis voor schilderen. Gedurende de lessen blijven we hier aandacht aan besteden.

Belangrijke thema's komen aan bod zoals compositie, vorm, toon, kijken, handschrift en kleurgebruik.

Van schetsen, vormstudies tot een volwaardig schilderij.

Onderwerpen:  Afwisselend en in blokken komt aan bod: stilleven, landschap, model, of werken naar foto’s en schetsen.

Een voorbeeld: We zetten een themastilleven neer, maken schetsen in houtskool en komen zo tot een goed uitgangspunt voor een schilderij in aquarel, pastel of olieverf. 

Ook een bezoek aan een tentoonstelling of museum, waarbij we ter plaatse gaan schetsen en die in het atelier uitwerken, behoort tot de mogelijkheden. Leerzaam en leuk om te doen.

We laten ons inspireren door de kunstgeschiedenis en kunstenaars en leren daarvan en passen het toe in ons eigen werk, een mooie ontdekkingstocht.

Kortom bijzonder inspirerende lessen in een fijne en gezellige omgeving. Waarbij alle ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en eigen creativiteit.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je in en je zult zien hoe leuk het is!

Kosten: De cursus kost € 280,- (Incl. BTW, excl. materiaalkosten) voor 14 lessen. De groepen zijn klein (max. 7 deelnemers). En gemiste lessen kunnen worden ingehaald.

Locatie: Hooigracht 34 Leiden.

Voor meer informatie of aanmelden stuur een mail via "mail kunstenaar" ! 

 

Wat cursisten maken:

 

 

Wat cursisten zeggen: 

Mieke: Het eerste wat Machtelt me zei, was `Kijk naar wat je echt ziet, niet naar wat je denkt dat je ziet`. Dat is wat ik heb geleerd en waar ik steeds aan moet denken als ik aan het schilderen ben. Dankzij deze cursus weet ik nu dat ik meer kan dan ik dacht. Na iedere opdracht ben ik weer verbaasd over mezelf.

Hanneke: De schilderlessen zijn voor mij een oase van kleur en gezelligheid. Op een coachende en positieve manier heeft Machtelt mij kennis laten maken met de verschillende technieken en materialen. In de groep zie je die verschillende technieken groeien. Ik kijk uit naar de lessen."

Gerda: Machtelt is zonder meer  één van de meest inspirerende mensen die ik ken. Zij is in staat steeds positieve dingen te zien in datgene wat je maakt..

Maria: De schilderlessen bij Machtelt zijn rijk, zoals het schilderen zelf. Iedereen heeft zijn eigen handschrift en stijl. En dat wordt gerespecteerd. Tijdens de les krijg je boeiende informatie, die inspireert.